El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010
-MANIFEST EN CONTRA DE L’SGAE
L’SGAE es una organització que cobra els drets d’autor a qualsevol persona que posa música en públic també una de les coses que fa es que vol prohibir la descarrega de musica en Internet. Nosaltres estem en contra y ara exposem els nostres arguments:
Nosaltres estem en contra de l’SGAE perquè es una forma fava de traure diners. Nosaltres som xiquets que posem musica en públic i si algú d l’SGAE ens veu ens podem multar. Després que si es prohibix la descarrega de musica hauríem de comprar-la i una, no tenim diners, estem en crisis i no podem comprar-nos tota la musica que ens agrada perquè tu a lo millor de un grup t’agrada una cançó i tens que comprar el disc s’encer i per això estem en contra.
Un exemple molt significatiu es el cas de les peluqueries que no poden posar musica sense haver pagat abans els drets d’autor.

4V
VICTOR MARTIN PASTOR
HECTOR PUERTO MOLINA
RAFAEL SANCHEZ LANZAS

LA DIVINA TRAMOLLA

MÒDUL A.
1.-Què és una farsa teatral? Per què l'obra de Molins ho és?

Una farsa teatral es un teatre on els personatges es comporten de una forma ironica i graciosa, pero te que ser creible. I La divina tramoia ho es perque els personatges es comporten aixi.
4.-Defineix els conceptes de “sàtira”, “farsa” i “paròdia”. Quin és el que més s'adequa a l'obra i per què?
Sátira: Es definida, amb freqüència de manera estricta, com un gènere o forma literària.
Farsa: Es un teatre on els personatges es comporten de una forma ironica i graciosa, pero te que ser credible.
Paròdia: Es un obra satìrica que caricaturitza o interpreta humoristicament una altra obra de teatre.
El llibre es una farsa perque aixi es comporten els personatges del llibre.
MÒDUL B.
1.-A l'obra hi ha una trama principal i algunes històries secundàries i embolics que giren al voltant d'aquella. Resumeix la trama principal i relata alguna situació secundària en poques línies.
La trama es que tracta de les baralles que hi ha entre el Cel i l'Infern, del que fan al Cel com actuen i del que fan al infern, com intenter atacar el infern al Cel... Una situació secundaria es quan per exemple intenten violar a Maria els dimonis, pero apareix Miguel i la salva.
MÒDUL C.
5.-Quin és el paper de l'arcàngel Rafael?
Es el angel privat del Pare. Fa el que diu, el que mana, etc..
10.-Per què va ser expulsat a l'infern Satanàs?
Que Llucifer era el privat de Pare, però el va traicionar i es va revotar contra ells i va estallar la guerra i el varen expulsar a l'infern.
MÒDUL D.
1.-Quin problema hi ha entre Maria i Elisabet, que provoca conflicte?
Que Elisabet esta enfadada amb Maria perque Elisabet diu que era ella la que deuria estar amb el Pare, pero diu que Maria es la que li va furtar a el Pare i aleshores discuteixen les dos.
2.-Explica la frase del Pare: “Ja no és com abans, Maria; les accions de Satanàs pugen i les nostres no se sostenen.”
No ho explica al llibre, pero per la conversació que tenen crec que el que vol dir es que Satanas (Llucifer) a cada pas que dona es fa cada vegada mes fort i el seu poder creix i ells ( el Cel ) per molt que facen i moltes solucions que li donen al asunt no creixen i es mantenen sempre fixos. Per aixó es ''ja no es com abans'' o ''les accions de satanas pugen'' cada vegada fa coses mes males i el seu poder creix ''i les nostres se sostenen'' que no fan res i se sostenen.
MÒDUL E.
1.-Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents.
La idea es de l'Esperit, pero perque se ha tomat el celestiol i es veu que aixó li ha donat la solució, per aixó diu: '' El celestiol me ha donat la solució''.
Diu que els dos tenen que cedir alguna cosa, i que van a rehabilitar a Llucifer, que li llevaran les banyes, la cua... i que la seua imatge tornara a ser normal, li deixaran anar a escoltar els concerts a el Jardí de les Set Branques i fins a la Plaça Major. I que el Purgatori sera la seua carta definitiva, diuen que els que murien en pecat aniran al Purgatori i no a l'infern, aleshores l'infern es quedara sense clientela i el Cel trionfara una altra vegada. L'Esperit li diu a el Pare que no convendria dir-li-ho a Jesus perque esta com trastornat per el mon del teatre i que no convedria fer-li les coses mes males, i apereix Jesus diguent que ho a escoltat tot i que no poden pactar amb Llucifer, Jesus esta en contra del pacte i diu que defensarà la llibertat pecadora. Tambe Miquel esta en contra del pacte i Maria al principi tambe, però despres la convencen i asmodeu tambe esta en contra.
MÒDUL F.
4.-Quins són els principis bàsics de Llucifer comentats en el diàleg amb Pare?
Llucifer diu que amb pacte o sense ell, ell sempre defensara de alliberar a l'home i sempre lluitara contra l'esclavatge divi, i que no cedira aquest punt perque es com si fora aixi ell i que no va a traiciona els seus principis, textualment posa: Mai no cedire en aquest punt perque es la substancia mateixa de la meua identitat.
5.-Què simbolitza el canvi de “look” de Llucifer que li fa Pare?
El pare li lleva les banyes i la cua per a donar als companys de Llucifer una prova de que el que estan fent es veritat i ademas Llucifer se emociona al veure que ya pareix un àngel com abans i al Pare tambe li agrada veure a Llucifer com ell li ha creat. Per aixo es un canvi de look perque ya no es com un dimoni, ara es com un àngel.