El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010


Manifest sobre un Batxillerat en Valencià.

Nosaltres som de València, parlem valencià, estudiem des de petits en valencià. Per que en acabar l'ESO no vam seguir fent les assignatures en valencià?. En valencià Capital no hi ha més d'uns poquets Intituts on es pugui realitzar els estudis de Batxillerat en valencià. Es necessari anar a un altre institut més lluny de la nostra casa per seguir estudiant en valencià?

En primer cas, nosaltres els estudiants de línia valenciana volem un Batxillerat en valencià. A part, volem que cada institut de la Comunitat Valenciana que hatja línia en valencià, que haja un batxillerat digne on les assignatures es donen en aquesta llengua. En segon lloc, reinvidiquem un aprendissatje digne amb l'ús de la llengua valenciana.


En conclusió, només volem obrir-vos els ulls, que si comencem des de preescolar parlant en valencià, continuem a primària, seguim el l'ESO, que passa amb el Batxillerat? Volem Batxillerat a València en valencià

nota: 0,2 + 0,25 = 0,45

http://raquuufactorial.glogster.com/manifestbatxillerat/


HAS DE REFER TOTALMENT EL TEXT PERQUÈ NO ES TRACTA PRÒPIAMENT D'UN MANIFEST AÇÒ QUE HAS PRESENTAT. A PESAR D'AIXÒ, T'HE CORREGIT LES ERRADES. COMPARA EL TEU TEXT ORIGINAL AMB EL CORREGIT.

"La Divina Tramoia"
MÒDUL A
2.-Investiga sobre l'obra d'Erasme de Rotterdam Elogi de la Follia i esbrina per què o per a què la va escriure.
Erasme era un gran amic de Thomas More, escriu el llibre fent elogi a la vida dura i freda que té i tot el que li ha costat fer les cosses.

8.-Quins dos pardals d'un tir va matar l'autor en escriure l'obra?
Va subratllar les febleses i els canvis de jaqueta de la classe política i burlar-se obertament i descaradament de la mitología que fonamenta bona part de la nostra cultura, i, a més posar sobre la taula la tirada perillosa cap al pensament únic.

MÒDUL B

1.-A l'obra hi ha una trama principal i algunes històries secundàries i embolics que giren al voltant d'aquella. Resumeix la trama principal i relata alguna situació secundària en poques línies.
La trama principal son les baralles entre Deu Pare i l’Esperit amb Llucifer. Una historia secundaria podría ser les enveges que es tenen Elisabet i Maria, o El pacte que fan amb Llucifer, Deu Pare i l’Esperit.

MÒDUL C

4/De que tracta el llibre “El Càntic dels Càntics”?
Tracta de l’olor dels meus perfums…
5/ Quin es el paper de l’arcangel Rafael?
El que fa l’arcangel Rafael és fer de missatger de Deu Pare.

MÒDUL D

3.-Com són les relacions entre Maria i Pare? (45)
Prou bona, ella li anima per a que governe per damunt de tot, però ell pensa que és prou difícil.
5.-Per a què vol enviar l'Esperit a Polònia el personatge de Maria? (53)
Per a llegir el discurs de l’Esperit con es feia tots els anys.

MÒDUL E

1.-Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents. (Des de la 61 en avant).
La idea es de l’Esperit. El pacte consistía en que li feien un poc la pilota i després li anaven a dir de que quasevol persona no aniría a l’infern, que directamet aniria al Purgatori, si havia pecat, i sin no ho había fet, aniria al Cel. De tal manera que és podría ascendir, així varen estar la majoria d’acord excepte Jusus i Elisabet.

MODUL F

9.-Per què creus que Jesús revela a Asmodeu l'acord que trama Déu Pare amb Llucifer? (105)
Jesús revela l’acord a Asmodeu perquè tot eixe pacte l’han tramat a les seues esquenes i creu que Asmodeu no cedirà mai a eixos pactes i artificis i no com ha fet Llucifer.
11.-Qui consideres que és o que són els triomfadors amb la signatura del pacte? Per què? Qui creus que n'eixirà perdent? (133)
Jo crec que el triomfador és l’Esperit, perquè mitjançant eixe pacte a aconseguit el que es.