El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010


MANIFEST SOBRE LA IGUALTAT ENTRE L'HOME I LA DONA AL FUTBOLLa igualtat entre les persones és un dret humà fonamental. Per desgràcia, aquest dret no es compleix massa entre les dones i els homes. Per exemple, en la diferència dels sous, en molts llocs de treball. Això no només pasava fa uns anys o en els països subdesenvolupats, ara mateix en molts països, en moltes professions i en la pràctica de molts esports està també succeint.

Per això, i en concret, volem denunciar una clara desigualtat entre l'home i la dona al futbol.  • En primer lloc, els homes cobren un salari milionari i creiem que desproporcionat, mentre que la dona que més cobra a Espanya rep 3.000 € (és clar que no es poc, però hi ha una gran diferència per fer el mateix treball).

  • En segon lloc, quasi tots el equips de futbol femení juguen en camps de poca categoria i han de compartir-los amb altres equips, en canvi els homes tenen un gran estadi i propi (només cal vore'ls a la televisió).

  • D'altra banda, els mitjans de comunicació també són responsables d'aquest procés de discriminació, ja que cap cadena important retransmet els partits dels equips femenins. Açò provoca que mentre que els jugadors de futbol masculins tenen gran reconeixement mundial, la majoria de les jugadores passen desapercebudes.

  • També, si parlem de tòpics, no nómes esta la creença que els homes juguen millor que les dones, sinó que a més es diu que totes les jugadores tenen una orientació homosexual.

En conclusió, animem a totes aquelles persones, que volen lluitar d'alguna manera contra aquestes desigualtas, que s'unisquen a les nombroses persones que ja ho estan fent per aconseguir la igualtat entre els sexes.


Qui diu que les dones no saben jugar tan bé com els xics?http://www.youtube.com/watch?v=XumDRNId-Sc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=hF6E1xTQUh4


Fet per:
Rosa María de Juan
Gema Rueda
Celia Martin


NOTA: 0,4/0,5 + 0,25 = 0,65


Poster digital:

http://rosset25.glogster.com/manifest-futbol/
LA DIVINA TRAMOIA

1. En què consisteix la “fabulosa baixada de pantalons” de la societat durant la transició?

El que vol dir l'autor del pròleg és que quan l'esquerra valenciana, espanyola i fins i tot europea, va ser conscient del poder que penia la dreta internacional, ells confosos i despistats van veure que tot alló que defenien s'afonava i van tindre que cambiar de "bàndol" per a mantenir-se en el poder.

2. Quins dos pardals d'un tir va matar l'autor en escriure l'obra?

L'autor va subratllar les febleses i els canvis de jaqueta de la classe política per a mantenir-se en el poder i va mofar-se obertament i descaradament de la parafernàlia conceptual de l'Església, del repertori fabulós de subtileses i subtileses, de fantasies i fantasies que els secretaris del Mestre han filat ben lluny de les seues paraules i que ara mateix fonamenta bona part de la nostra cultura.

3. A l'obra hi ha una trama principal i algunes històries secundàries i embolics que giren al voltant d'aquella. Resumeix la trama principal i relata alguna situació secundària en poques línies.

La trama principal trata sobre com les dues primeres persones de de la Trinitat aconseguiexen que el Cel que estava en crisis no s'enfonse fent un pacte amb Llucifer, un pacte que les persones i algunes personalits del Cel, no van a entendre pero que ells faran que lo antenguen. Hi ha diferents situacions secundàries pero una de elles són les diferències que hi existeixen entre Elisabet i Maria.

4. En què consisteix l'economia celestial?

El Cel és com una empresa que en els seus temps ha sigut la més exitosa, pero que ara s'ha enfonsat. Abans el Cel estava ple de luxes com l'aroma, abans el Cel estava aromatitzat i ara hi ha un pudor insofrible. Ara que no hi ha tants creïents no hi ha tantes plegàries que traslladat a una empresa és que com no hi ha tants compradors aleshores hi ha menys diners, quan en una empresa no hi ha suficient liquiditat la seua economia entra en crisi, que traslladat al Cel és que com no hi ha suficients plegàries el Cel entra en crisi, és a dir, al igual que en una empresa els diners formen la seua economia, al Cel les plegàries formen l'economia celestial.

5. Quines propostes fa Rafael per frenar l'ascens de Satanàs a la Terra?

Rafael proposa que Déu Pare aboque els àngels de les set plagues o un altre diluvi universal, pero ell es va oposar perque havia fet un pacte amb els homes, i a més, pensava que una acció violenta anava a ser molt bén aprofitada per les altres religions que orquestrarien una campanya de desprestigi galàctic en contra ells. També li va proposar a Déu que revifara la Inquisició: llibres, diaris, revistes, bruixes, desviats sexuals i altres seguidors del dimoni, tots plegats a la foguera, pero tampoc hi va aceptar perque deia que tornar a l'Inquisició seria com batre's en retirada, pensava que lis acusarien de reaccionaris i sense imaginació.

6. Explica la frase del Pare: “Ja no és com abans, Maria; les accions de Satanàs pugen i les nostres no se sostenen.”

El que vol dir Déu Pare és que hi ha que reflexionar molt bé les desicions que s'han de prendre, perque qualsevol dicisió precipitada pot ser utilitzada contra el Cel i les coses ja no hi estan per a descuidar-les ja que les plegàries (les accions del Cel) són molt inestables i cada vegada hi ha menys, mentre que els pecats (accions de Satanàs) putgen i els dessitjos d'anar a l'Infern en lloc de al Cel també.

7. Per a què vol enviar l'Esperit a Polònia el personatge de Maria?

Per a que coincidira amb el Papa, en la seua visita a Polònia i fer una aparició. Pero ella no volia anar sola, volia una escorta, ja que quan abans havia intentat anar-se a Polònia una colla de dimonis conduïts per Asmodeu li havien assaltat.

8. Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents.

La idea de pactar amb Satanàs és de l'Esperit, el pacte consistiria en que els que muiren en pecat en lloc d'anar a l'Infern, vagen al Purgatori, ja que és el centre entre el Cel i l'Infern i és això el que ara vol la gent, és una manera de que el Cel torne a triomfar ja que desde el Purgatori no es pot baixar a l'Infern pero si putjar al Cel. L'Esperit no té cap dubte de que aceptarà perque desitja abandonar l'exili i retornar amb ells. D'aquesta manera l'Esperit vol utilitzar-lo, pero cap la possibilitat de que Llucifer també vulga aprofitar-se d'ells, infiltrant-se emtre els sants massa exaltats i fent-lis la guerra desde dins. Déu Pare no hi estava d'acord, perque deia que no podien fer una cosa quan per la mateixa han condemnat a algunes persones i tampoc entenia perque hi havien de cedir en algunes coses per a que el diable aceptara el pacte, pero quan l'Esperit li digué que la historia era cosa d'ells i que poden fer el que vulguen, ja que gràcies a ells és va encetar el temps i que si varen pactar amb els homes també ho podien fer amb el dimoni, ja que els dos eres criatures seues. També li digué que ja és l'Hora de la Reconciliació, ja que això de ser enemics i ser el contrari un de l'altre ja estava passat de moda i que per a que aceptara tenien que tornar-li una mica de bellesa que li havien llevat i deixar-li anar al Jardí de les Set Branques i fins a la plaça Major si molt s'entensava, per a que puguera escoltar els concerts de música celestial, Déu Pare es va posar a favor del pacte. Miquel al principi tampoc hi estava d'acord perque deia que la guerra i tot aquell temps que havien emportat per a perseguir al dimoni no servia de res, pero l'Esperit li va convencer quan li digué que tenia que iniciar els tràmits per a entrar en la OPDC hi va aceptar. A Maria li va convencer el propi Llucifer de que no s'oposara al pacte, parlant-li com si ell fora un creïent fascinat i li admirara i Jesus como tampoc hi estava d'acord amb el pacte, es va vengar dient-li a Asmodeu el pacte que volien fer l'Esperit i LLucifer. Elisabet que tampoc hi estava molt d'acord li va donar un poc igual.


9.Quins són els principis bàsics de Llucifer comentats en el diàleg amb Pare?

Els principis bàsics de Llucifer són defensar l'alliberament de l'home i la lluita contra l'esclavatge diví i deixa clar que amb pacte o sense pacte, els seus principis no canvien.

10. Què simbolitza el canvi de “look” de Llucifer que li fa Pare?

El canvi de look consta en la desaparició de les banyes i de la cua del dimoni i simbolitza la garantia que té el dimoni de que els acords pactats es compliran, garantia que Déu Pare li a donat amb escreix.