El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010
MANIFEST SOBRE LA IGUALTAT ENTRE L'HOME I LA DONA AL FUTBOL

La igualtat entre les persones és un dret humà fonamental. Per desgràcia, aquest dret no es compleix massa entre les dones i els hómens. Per exemple, en la diferència dels sous, en molts llocs de treball. Això no només pasava fa uns anys o en els països subdesenvolupats, ara mateix en molts països, en molts llocs de treball, està passant.
Per això, i en concret, volem denunciar una clara desigualtat entre l'home i la dona al futbol.  • En primer lloc, els hómens cobren un salari milionari i creiem que desproporcionat, mentre que la dona que més cobra a Espanya rep 3.000 € (es clar que no es poc, pero hi ha una gran diferencia per fer el mateix treball).

  • En segon lloc, quasi tots el equips de futbol femení juguen en camps de poca categoria i han de compartir-los amb altres equips, en canvi els hómens tenen un gran estadi i propi (només hi ha que vore-los a la televisió).

  • D'altra banda, els mitjans de comunicació també son responsables d'aquest procés de discriminació, ja que ninguna cadena important retransmiteix els partits dels eqips femenins. Aço provoca que mentre que els jugadors de futbol masculins tenen gran reconeixement mundial, la majoria de les jugadores passen desapercebudes.

  • També, si parlem de tópics, no nómes esta la creença de que els hómens juguen millor que les dones, sino que a més es diu que totes les jugadores tenen una orientació homosexual.

En conclusió, animem a totes aquelles persones, que volen lluitar d'alguna manera contra aquestes desigualtas, que s'unisquen a les nombroses persones que ja hi ho estan fent i tot aixó per aconseguir l'igualtat entre sexes.


Qui diu que les dones no saben jugar tan bé com els xics?

http://www.youtube.com/watch?v=XumDRNId-Sc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=hF6E1xTQUh4Fet per:
Rosa María de Juan
Gema Rueda
Celia Martin

TEXT CORREGIT EN LA PÀGINA DE CÈLIA. COPIEU EN LA RESTA DE PÀGINES EL TEXT TOTALENT CORREGIT: COPIAR I APEGAR.

NOTA: 0,4+0,25=0,65

Poster digital:
http://rosset25.glogster.com/manifest-futbol/


PREGUNTES DEL LLIBRE DE LECTURA 'LA DIVINA TRAMOIA'


MÒDUL A

1.-Què és una farsa teatral? Per què l'obra de Molins ho és?
Una farsa és una composició teatral breu, de contingut còmic i esquemàtic la qual es basa en situacions on els personatges es comporten de manera extravagant i es caracteritza per mostrar incidents, històries i atmosferes més enllà de la normalitat. L'obra de Molins, La Divina Tramoia, és una farsa perquè, en primer lloc, els personatges són extravagants (l'exemple més clar és Jesus)i, en segon lloc, ens mostra una sèrie d'incidents i situacions divertits que els personatges viuen. A més, hi ha que dir que l'obra és de caràcter teatral.

4.-Defineix els conceptes de “sàtira”, “farsa” i “paròdia”. Quin és el que més s'adequa a l'obra i per què?
Sàtira: Composició poètica que posa al descobert i colpix, amb l'escarni o amb burla ridiculitzadora, passions, maneres de viure i comportaments comuns.
Farsa: Composició teatral breu, de contingut còmic i esquemàtic la qual es basa en situacions on els personatges es comporten de manera extravagant i es caracteritza per mostrar incidents, històries i atmosferes més enllà de la normalitat.
Paròdia: Imitació burlesca d'una obra artística literària o musical, amb intenció satírica, humorística o crítica.
El terme "farsa" és el que més s'adequa a aquest llibre perquè és una obra teatral amb las característiques definides anteriorment (situacions més ellà de la normalitat, personatges extravagants, obra còmica, etc.)


MÒDUL B

1.-A l'obra hi ha una trama principal i algunes històries secundàries i embolics que giren al voltant d'aquella. Resumeix la trama principal i relata alguna situació secundària en poques línies.
La trama principal tracta del pacte al que es veuen forçats a fer Déu i l'Esperit Sant amb Llucifer per a no seguir perdent accions front a ell. Així el que intenten és arribar a un punt mitjà amb el dimoni però que a la llarga siga ell qui perd clients i no el cèl. Alguna situació secundària podria ser la gelosia que té Rafael al veure una altra vegada junts a Déu i al dimoni com antany, ja que Rafael está enamorat de Déu.


MÒDUL C

5.-Quin és el paper de l'arcàngel Rafael?
És l'arcàngel més íntim de Déu. S'encarrega de donar-li consells, és com el seu secretari personal.

9.-Per què creus que han fundat al Cel la ODPC? A quin organisme real podria equivaldre?
Per a protegir-se dels seus enemics. Aquesta organització podria equivaldre a l'OTAN perquè té més o menys els mateixos objectius: és una organització per a protegir-se mutuament dels enemics exteriors.


MÒDUL D

1.-Quin problema hi ha entre Maria i Elisabet, que provoca conflicte?
El problema és que Elisabet té enveja de Maria perquè va ser l'elegida per l'Esperit Sant per a ser la mare de Jesus (encara que Déu Pare preferia a Elisabet per ser més madura) i Maria (en el fons) té enveja de Elisabet per no ser verge. El conflicte que hi ha es que Elisabet acusa a Maria de fer-se la monxa davant l'Esperit Sant, mentre que per altra banda Maria a vegades li agradaria deixar de ser la verge i posar-se al lloc d'Elisabet.

5.-Per a què vol enviar l'Esperit a Polònia el personatge de Maria?
Per a que Maria faça un discurs d'aquestos típics de la biblia predicant la fi del món o coses per l'èstil per a (al meu enteniment) veure si pugen les seues accions.


MÒDUL E

1.-Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents.
L'Esperit Sant, després de tomar-se un celestiol, és qui té la idea de pactar amb el dimoni per a deixar-lo sense clientela en un futur, ja que el pacte que vol fer amb ell es la creació d'un pas intermig entre el cel i l'infern, és a dir, anar al purgatori o al cèl, en compte d'anar a l'infern o al cèl, a canvi, Llucifer pot recuperar part de la seua bellesa i pot anar a veure els concerts que es fan al cèl (li agrada molt la música). Al principi no tots estan d'acord però alguns canvien d'opinió al llarg de la història. Els personatges més destacats que s'oposen a aquest acord són Jesus (que tot això li pareix una manera de restringir la llibertat de cadascú) i Elisabet.


MÒDUL F

4.-Quins són els principis bàsics de Llucifer comentats en el diàleg amb Pare?
Els principis bàsics que defensa el dimoni són:
-La llibertat de l'home.
-La lluita contra l'esclavitatge diví.

5.-Què simbolitza el canvi de “look” de Llucifer que li fa Pare?
Simbolitza que pot confiar en ell i que el pacte es pot tancar definitivament perquè Déu pare està disposat a acceptar les condicions de Llucifer. Déu Pare li torna part de la seua bellesa al dimoni, i a canvi, ell deixa d'olorar a sofre.