MANIFEST PER L'ALBUFERA
external image L%27Albufera_%28C.P.%29_20050919_002.jpg

L'Albufera, un llac situat a l'est de la Comunitat Valenciana i amb una diversitat animal i vegetal extraordinària patix l'acumulació de residus que creen les indústries properes. Els habitants dels pobles del voltant de l'Albufera de València lluiten per acabar amb la contaminació i l'abocament de residus al llac.
Per a crear una consciència ecològica proposem unes mesures que poden ser de gran ajuda:

  1. El principal és deixar d'abocar residus al llac ja que, si no els detenim, açò no acabarà mai.
  2. És important organitzar campanyes de neteja per tal de retirar les bosses i botelles que puguen ficar la vida dels animals en perill.
  3. Cal facilitar ajudes a les fàbriques que es desfan dels residus abocant-los al llac per tal que les invertisquen en la construcció de noves i millors depuradores.
  4. Una bona idea és destinar patrulles forestals encarregades que l'Albufera es trobe sempre en bones condicions.

Desitgem una nova Albufera en la qual la neteja i la natura siguen les principals característiques i que tant les persones com els animals i les plantes puguen conviure en el mateix paisatge sense estar incomodats per la brutícia.


4B
Alícia VillalónNota: 0,4/0,5; pòster: 0,25/0,25. Massa breu com a manifest, però ben exposat. Hi falta la presència d'un enunciador concret.
LA DIVINA TRAMOIA

6.-En què consisteix la “fabulosa baixada de pantalons” de la societat durant la transició? Mofar-se de la parafernàlia conceptual de l’Església, del repertori fabulós de subtileses i subtileses, de fantasies i fantasies que els secretaris del Mestre han filat ben lluny de les seues paraules.

8.-Quins dos pardals d'un tir va matar l'autor en escriure l'obra?
Subratllar les febleses i els canvis de jaqueta de la classe política i burlar-se obertament i descaradament de la mitologia que fomenta bona part de la nostra cultura. I, a més, posar sobre la taula la tirada perillosa cap al pensament únic, a considerar-se portaveus d’una veritat única i exclusiva.


1.-A l'obra hi ha una trama principal i algunes històries secundàries i embolics que giren al voltant d'aquella. Resumeix la trama principal i relata alguna situació secundària en poques línies.
Es dóna una crisi provocada pels humans que deixen de actuar honestament i Llucifer comença a guanyar poder fins que Deu Pare pacta amb ell aconsellat per l’Esperit.
5.-Quin és el paper de l'arcàngel Rafael? (29-30)
Rafael és el privat de Déu pare. Des que expulsaren Satanàs sempre l’ha tingut al seu costat i està molt content amb els seus serveis.

8.-Quines propostes fa Rafael per frenar l'ascens de Satanàs a la Terra? (33-34)
Li diu a Déu pare que aboque els àngels de les set plagues o un altre diluvi universal.
També li diu que torne a revifar la Inquisició: llibres, diaris, revistes, bruixes, desviats sexuals i altres seguidors del dimoni, tots plegats a la foguera.
Per últim li pregunta per l’Esperit.
5.-Per a què vol enviar l'Esperit a Polònia el personatge de Maria? (53)
Vol enviar-la per a coincidir amb la visita del Papa.

6.-Què és l'obscurantisme anticientífic? Arran de què ho esmenta Pare? (57)
És frenar la investigació i el desenvolupament. També es voler impedir la curació de Jesús.
Ho esmenta perque li amenaçen amb difondre el secret del celestiol per l’Univers.
1.-Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents. (Des de la 61 en avant).
La idea de pactar amb Satanàs es del Esperit. El pacte consistirà en retornar-li un poc de la bellesa que li varen traure. Fer que deixe de ser un dimoni tan lleig i convencional. Permetre-li que escolte els seus concerts al Jardí de les set branques i fins a la plaça major si molt s’entesta. Ademés, volen acordar amb ell el fer desapareixer l’Infern i amb ell la polarització que hi a entre aquest i el cel, de manera que els que moriren amb pecat anirien al Purgatori.
S’oposen Elisabet i en general els homes i les dones. Finalment Deu Pare acaba acceptant.
Van cedint amb els arguments que va proposant l’Esperit: entrar a la OPDC, canviar la monotonia de els roins a l’Infern i els bons al cel...
4.-Quins són els principis bàsics de Llucifer comentats en el diàleg amb Pare? (85)
Defensar l’alliberament de l’home i lluitar sempre contra l’esclavatge diví.

7.-Per què canvia Maria d'actitud envers Llucifer després de parlar amb ell? (98)
Perque Llucifer li conta tot el que ha patit i els desprecis pels que ha tingut que patir, aleshores, Maria sent llàstima per ell, li perdona i li diu que no entén com podia odiar-lo tant.-