El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010

Manifest per uns mitjans de transport dignes

Utilitzem els mitjans de transport per desplacar-nos per la ciutat d’una forma rápida i eficaç, però els mitjans de transport de la nostra ciutat són insufucients, ineficaços i molt cars.Tenim pret a transports varats per a facilitar el moviments dels ciutadans i la comunicació en aquesta societat. En aquesta ciutat tenim el pitjor metro d’Espanya i paguem com si forra el millor, i el servici d’autobusos de nit, és quasi inexistent.
Per això exigim:
1-Baixada dels preus dels bitllets, dels autobusos, de l’abonament mensual i anual.
2-Rnovació de les infraestructures del metro.
3-Millorament del servici de nit; mes autobusos amb línia nocturna i servici initerromput de metro.
4-Ampliació de la línia e metro.
5-Abolició de les zones A, B i C, ja que els preus de la flota pujen en cada zona.
6-Renovació dels autobusos.
7-Més linies de metro i d’autobús.
8-Tramvia gratuït.

En conclusió, volem que el transport públic de Valencia siga renovat i que els seus no siguen tan elevats, ja que som una de les comunitats amb el pitjor i mes car transport públic d’Espanya.

Amb la col·laboració d'Angel Sánchez i Ines Lujan.

http://angel9494.glogster.com/manifest-per-uns-mitjans-de-transport-dignes/


RESPOSTES AL TREBALL DE 'LA DIVINA TRAMOIA'


MÒDUL A.
1.-Què és una farsa teatral? Per què l'obra de Molins ho és?
La farsa es un tipus d'obra teatral on el personatjes es comporten d'una manera estrafalaria.
La obra de molins ho es perque satiritza la situació actual al Cel i el comportament dels personatges.
4.-Defineix els conceptes de “sàtira”, “farsa” i “paròdia”. Quin és el que més s'adequa a l'obra i per què?
Sàtira: Critica a algú o alguna cosa per deixar-lo en ridícul, en un llibre, pel·licula...
Farsa: La farsa es un tipus d'obra teatral on el personatjes es comporten d'una manera estrafalaria.
Paròdia: Una paròdia es una imitació humoristica.
MÒDUL B.
1.-A l'obra hi ha una trama principal i algunes històries secundàries i embolics que giren al voltant d'aquella. Resumeix la trama principal i relata alguna situació secundària en poques línies.
Deu Pare intenta es amagar un medicament anomenat el Celestiol que puja l'apetit sexual de les persones, aquest l'amaga i aplega l'arcàngel Rafael explicant-li els seus problemes i Deu Pare li dona una pastilleta del Celestiol per calma-lo però aquest s'exita i vol besar Deu Pare. Desprès aplega Maria sofocada perque els dimonis d'Asmodeu l'han intentat violar i Deu Pare i Rafael li donen una pastilleta del Celestiol i aquesta s'altera sexualment, aleshores aplega Jesus amb els seus problemes (tots en el cel pensen que esta boig despres de la seua estança a la terra) i Deu Pare i Maria inetnten calmar-lo. En eixe mateix moment arriba Elisabet, i ella i Maria comencen a varallar-se, però aplega l'Esperit Sant i frena la discussió. Tots s'en van menys Deu Pare i l'Esperit Sant que es queden conversant sobre el Celestiol i el problema de impopularitat del cel en l'època actual i decideixen fer un pacte amb Llucifer per baixar el nombre de persones que van a l'infern i pujar el nombre de persones que van al cel. Llucifer es reuneix amb Deu Pare i l'Esperit Sant al cel per parlar de les condicions del pacte i tot el que implica, però no s'adonen que Elisabet esta escoltant tota la conversa i quan acaven i s'en van aquesta agafa totes les pastilles de Celestiol i les tira dins de l'aigua de la vida per fer-se amb el control absolut del cel. En tot el cel reina una desmesurada festa en la que tots els integrants del cel es persegueixen uns a altres amb intencions no molt cristianes. Deu Pare i Llucifer queden parlant sobre el pacte i les coses que estan passant a al cel i apareix Jesus vestit amb el bestit de l'Apocalipsis de s'ha mare (que ho esta buscant com una posseida per anar Polònia a fer una aparició Mariana); Deu Pare mana que tanquen a Jesus en un manicòmi i aquest s'emporta el bestit de s'ha mare. Deu Pare li diu a Maria que l'hi demane un a la seua cosina Elisabet, i al cap d'una estona tornen les dos barallant-se; Deu Pare i Llucifer firmen el pacte i arriba l'Esperit Sant baix l'efecte del Celestiol i els cedeix una gerra d'aigua de la font de la vida que conté el Celestiol i tots s'en van a la gran festa que hi ha. Sols queden Rafael i Jesus ( que s'ha escapat del manicòmi) i Jesus convens a Rafael perque es prenga ell també l'aigua amb Celestiol i s'uneixen a la gran festa que s'ha escampat per tot el regne celestial.
MÒDUL C.
5.-Quin és el paper de l'arcàngel Rafael?
Es l'àngel privat de Deu Pare; segons em dona a entendre el llibre es l'amant de Deu Pare.
10.-Per què va ser expulsat a l'infern Satanàs?
Satanàs va ser expulsat a l'infern prque va exigir una part del poder de Deu Pare i aquest es va negar.
MÒDUL D.
1.-Quin problema hi ha entre Maria i Elisabet, que provoca conflicte?
El problema entre Maria i Elisabet es que , Deu Pare va escogir Elisabet com a mare del seu fill Jesus però l'Esperit Sant es va decidir per la seua cosina Maria, i això va provocar l'enfrontament entre les dues cosines, perque Elisabet estaba envejosa per no ser l'escollida com a mare de deu.
7.-En què consisteixen els pactes de Faust i Dorian Gray amb el Dimoni?
Fausto va vendre la seua anima al dimoni per obtindre la sabiduria i per a Dorian Gray
envellir era una cosa terrible, per això va pactar amb el dimoni que el seu aspecte seria sempre
el d'una persona jove mentre un quadre d'ell mateix envellia per ell.
MÒDUL E.
1.-Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents.
L'idea de pactar amb Satanàs es de l'Esperit Sant, ja que ell i Deu Pare estan veient que el nombre de creients a baixat desmesuradament i volen que aquest nombre de crients cresca. El pacte consistirà en tornar-li la bellessa a Llucifer i que les persones que vullguen anar a l'infer passen al purgatori i despres al cel i aixi el nombre de creients pujará i l'infern es quedará sense quasi ningú.
El creador del pacte es l'Esperit Sant i a ell s'opossen totes les "divinitats'', però a mida que l'historia avança van cedint sota els arguments del'Esperit Sant i Llucifer i el Celestiol (que també es una de les causes de que tots es possen d'acord)
MÒDUL F.
4.-Quins són els principis bàsics de Llucifer comentats en el diàleg amb Pare?
Els principis de Llucifer só: l'alliberament le l'home i la lluita contra l'esclavatge diví.
5.-Què simbolitza el canvi de “look” de Llucifer que li fa Pare?
Simbolitza una garantia de que el pacte entre el Cel i l'Infern i Deu Pare i Llucifer s'acomplira sense cap dubte ni cap problema puga sortir desprès de firmar el pacte.