El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010

- MANIFEST PER A LA PREVENCIÓ D'ACCIDENTS DE TRÀNSITCada any els accidents causen la mort de 330.000 jóvens a tot el món. Açò significa que cada hora moren 34 jóvens i 408 més en resulten ferits. Dels ferits, al voltant d'un 38% patiran algun tipus de lesió medul·lar. En el conjunt dels països industrialitzats,una de cada dos morts en el grup de 15 a 30 anys és causada per un accident de trànsit.
Només el 17% dels conductors són jóvens, tanmateix estan implicats en un 30% dels accidentes que es produeixen a Espanya ( i fins el 60% si considerem el accidents que ocorren durant els caps de setmana ).
Més o menys el 40% dels conductors amb la prova de l'alcohol positiva havia consumit una altra droga.
Per aquests motius demanem que:
 1. Conduïm amb els elements de seguretat del vehicle i la seva assegurança obligatòria al dia.
 2. Sapiem quins són els telèfons d'emergència, això pot ajudar a algú que ho necessite.
 3. Conduïm sempre a la defensiva.
 4. Conduïm amb el cinturó de seguretat posat, i que el mateix es trobe ben ancorat.
 5. En els dies de pluja, neu o gel, mantinguem el doble de distància que els dies normals amb el vehicle de davant i estiguem preparats per a qualsevol imprevist.
 6. No es permet que els menors viatgen a la part davantera de l'habitacle, menys encara si no estan amarrats al cinturó de seguretat.
 7. Respectem les indicacions vials.
 8. Si el nostre vehicle té el dispositiu "Airbag" aquest és més perillós quan es fa servir sense el cinturó de seguretat posat, en cas contrari pot ocasionar serioses ferides o lesions.
 9. En els camins de revoltes recordem que l'excés de velocitat, ens pot fer anar a la calçada contrària o cap a la banqueta pel sol efecte de la força centrífuga.
 10. No permetem que els fills conduïsquen el vehicle si ells no estan habilitats.
 11. Recordem mentre conduïm que fumar, parlar per telèfon mòbil, amb la ràdio, etc., pot ser perillós,això disminueix la concentració de la conducció i fins i tot per conseqüència, els reflexos.
Desitgem que aquest material contribuïsca a l'objectiu de salvar més vides durant els viatges per carretera.

Grup:

Jose Armando Murillo Conto

Daniel Ruiz March

4t A


NOTA: 0,4 / 0,5 + 0,25 = 0,65 (poseu les vocals amb els accentes que falten. COM? torneu a editar els textos i aneu a characters, allí seleccioneu ABcd-Glogster; després aneu a FONTS i seleccioneu ARIAL. Ara podreu escriure amb accents i apareixeran totes les lletres. A més, reduïu el nombre de punts o recomanacions que hi ha en cada bufeta del Glogster. Feu la lletra més gran i estigueu atents a la meua correcció perquè hi ha alguna falta per subsanar. Gràcies)


-