El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010
Manifest contra la pirateria

Aquí, el concepte pirateria no té res a veure amb els pirates de la mar, sinó amb les descàrregues il·legals que es fan de pel·lícules, músiques i vídeojocs, sense el permís del creador. Les formes per poder evitar o ajudar a la pirateria són:

  1. Lògicament, no cal descarregar ni gravar en discs pel·lícules i més coses no permeses.
  2. Si ja has gravat coses en discos, no els vengues ni els deixes a ningú.
  3. Tampoc s'ha de comprar al top manta.
  4. Encara que també hi ha exageracions com ara:
    • Segons la SGAE, és pitjor la pirateria de robar un disc o una cançó en una botiga o supermercat.
    • Et poden caure 6 mesos de presó per descarregar una cançó il·legalment.

En conclusió, no està bé piratejar, és clar que algunes vegades aquesta acció està justificada ja que posen uns preus desorbitats. També haurien de baixar la pena perquè no és tan greu baixar-se una cançó ni pel·lícula il·legalment d'Internet.
Ara està en les teues mans fer cas d'això o no.
FET PER:
LEONARDO TITO ROJAS RODRÍGUEZ


(QUALIFICACIÓ: 0,3/0,5; massa breu com a manifest, no apareixen determinats ni l'enunciador ni el destinatari. Sobreentesos mal construïts sintàcticament); 0,25 del pòster = 0,55.


Ací esta el poster del manifest fet en glogster

http://www.glogster.com/glog.php?glog_id=8524491&scale=100
​LA DIVINA TRAMOIA

1.-Què és una farsa teatral? Per què l'obra de Molins ho és?
La seva estructura i trama estan basades en situacions en què els personatges es comporten de manera extravagant, encara que generalment mantenen una quota de credibilitat.
L'obra dels molins és, ja que els personatges divins que apareixen es comporten de manera exageradament extravagant.

2.-Investiga sobre l'obra d'Erasme de Rotterdam Elogi de la Follia i esbrina per què o per a què la va escriure.
Erasme era un gran amic de Thomas More, amb el qual compartia, a més de la seva fe cristiana, el gust per l'humor fred i el joc de paraules intel.lectual. El títol mateix, en grec, pot ser entès com un Elogi de Moro.1.-A l'obra hi ha una trama principal i algunes històries secundàries i embolics que giren al voltant d'aquella. Resumeix la trama principal i relata alguna situació secundària en poques línies.
La trama principal de La Divina Tramoia es a torna al celestiol, que és una droga que et relaxa. A la trinitat li encanta, però no vol divulgar per no córrer perill.7.-Les set plagues o el diluvi universal són esdeveniments bíblics. Relata'ls una mica tot explicant-ne la causa per la qual van produir-se. (33)
Les set plagues es van produir per no deixar sortir als israelites del captiveri i esclavatge que els feien els egipcis.
El diluvi es va produir per la immensa maldat que havien arribat els humans.


10.-Per què va ser expulsat a l'infern Satanàs? (38 i 74)
Per haver volgut ser igual o més gran que Déu, quan havia estat creat per ell.1.-Quin problema hi ha entre Maria i Elisabet, que provoca conflicte? (51, 52 i més)
Elisabet té enveja de Maria, ja que el seu marit és la primera persona de la trinitat. Ella vol pujar de rang el seu marit, Déu.

5.-Per a què vol enviar l'Esperit a Polònia el personatge de Maria? (53)
Perquè ajudi en la visita del papa a Polònia.1.-Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents. (Des de la 61 en avant).
La idea és de l'Esperit Sant que, en no voler guerres ni conflictes, prefereix pactar amb Satanàs o com diu ell, Llucifer. Es posen en contra: Jesús, Maria i Miquel. A Jesús no el convencen però a Maria si, escoltant el sofriment de Satanàs i, Miguel, dient que es van a integrar a la ODPC.5.-Què simbolitza el canvi de “look” de Llucifer que li fa Pare? (89)
Simbolitza un avançament del pacte, perquè sàpiga que no li enganyaran.

7.-Per què canvia Maria d'actitud envers Llucifer després de parlar amb ell? (98)
Perquè Llucifer li explica a Maria el patiment que va passar quan el van expulsar del cel i li van allunyar de la bella música.


FET PER:
LEONARDO TITO ROJAS RODRÍGUEZ