El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010

Manifest a favor del reciclatge i el medi ambientEn el nostre temps emergeix una nova consciència sobre el medi ambient.

Reconeixem que ha sigut l’home qui ha empitjorat la situació del planeta i ha sigut capaç de modificar-lo, provocant seriosos problemes mediambientals, però de la mateixa manera sabem que està en les nostres mans canviar açò amb accions com el reciclatge, la utilització d'energies renovables, la disminució del consum... entre moltes altres coses.

També reconeixem que no tots reciclem el que deuríem i que a vegades no resulta gens còmode fer-ho, així que creiem que hauria d’haver-hi més facilitats a l’hora de reciclar. Compartim el desig de construir un món on predomine el reciclatge i tota la gent ho faça.

Afirmem que és molt important la cura del la Terra per a construir un mon pròsper i net tant per a nosaltres com per a les futures generacions. Volem que es realitzen actuacions per a l’estalvi d’energia, que es facilite i s'incremente l’ús de les energies renovables o alternatives en lloc de les energies convencionals, un exemple seria la implantació de panells solars als edificis públics per a un millor estalvi i una utilització de l'energia solar. Demanem una millor educació per als més petits per a ajudar a conscienciar-los i que comprenguen la necessitat de la neteja del nostre planeta i que aprenguen a cuidar-lo i respectar-lo millor que els adults. Volem fer menció del treball de totes les organitzacions que lluiten a favor del reciclatge i el medi ambient i que combaten les accions dolentes de totes aquelles indústries i fàbriques que tan sols pensen en els seus interessos. Creiem que s’hauria de penalitzar i castigar aquestos actes per a intentar reprimir-los i paralitzar-los i disminuir així la llibertat que tenen per a realitzar-los. Desitgem arribar a una harmonia entre el medi ambient i les persones, per tal que siguen conscients i coneguen la necessitat del reciclatge, del respecte per la nostra Terra i sàpien totes les mesures oportunes per a cuidar el planeta.


-Marta San Andrés Marco

-Javier Mayordomo Benito

4t A


Enllaç amb el Poster
Molt bona la cançó de "Hermana Tierra" que acompanya el pòster.
Nota: 0,5/0,5 + 0,25 = O,75

-Llibre de lectura "Divina tramoia"

Questions:

Mòdul A

1.-Què és una farsa teatral? Per què l'obra de Molins ho és?
Una farsa es un tipus de obra teatral que la seua estructura i trama estan basades en situacions en que els personatjes es comporten d’una manera extravagante, encara que pel general mantenen una certa credibilitat.

Es una farsa teatral perquè el personatges actúen de manera extravagante, pero açò podia ser real.
4.-Defineix els conceptes de “sàtira”, “farsa” i “paròdia”. Quin és el que més s'adequa a l'obra i per què?
-Sàtira: Composició poètica que posa al descobert i colpix, amb l'escarni o amb la burla ridiculitzadora, passions, maneres de viure i comportaments comuns a tota la humanitat, o característics d'una categoria de persones, o d'un sol individu, que contrasten o estan en discordança amb la moral comuna o amb l'ideal ètic de l'escriptor.

-Farsa: Composició teatral breu, de contingut còmic i esquemàtic.

-Paròdia: Imitació burlesca d'una obra seriosa.

Es una farsa, perque la historia es una composición teatra de contingut còmic.

Mòdul B

1.-A l'obra hi ha una trama principal i algunes històries secundàries i embolics que giren al voltant d'aquella. Resumeix la trama principal i relata alguna situació secundària en poques línies.
La trama principal es la crisi del Cel, fins tal punt que tenen que fer un pacte amb el diable per a tornar a estar junts i que desapareja l’infern. Embolics secundaris son el problemas de Maria, amb els dimonis i amb Elisabet, i les coses que fa Jesús.

Mòdul C

8.-Quines propostes fa Rafael per frenar l'ascens de Satanàs a la Terra? (33-34)
Tornar a evidenciar la seua còlera o restaurar la Inquisiciò

10.-Per què va ser expulsat a l'infern Satanàs? (38 i 74)
Satanás era l’arcangel més bell i es va creare igual a Déu. Parlava molt bé i amb els seus discursus va conseguir l’adhesió d’una bona colla d’àngels i arcàngels que tampoc no estaven d’acord amb les disposicions de l’Esperit. L’acusaven d’autoritari i classista. Llavors, va esclatar la guerra iMiquel va capitanejar l’exèrcit celestial. La seua victoria va ser sonada per tota l’Eternitat.

Mòdul D

1.-Quin problema hi ha entre Maria i Elisabet, que provoca conflicte? (51, 52 i més)
Déu Pare havia triat a Elisabet com la mare de Jesús, pero l’Esperit va decidir que la mara de Jesús anava a ser Maria

5.-Per a què vol enviar l'Esperit a Polònia el personatge de Maria? (53)
Vol que vaja a Polonia amb el papa i que faça una aparició a uns obrers.

Mòdul E

1.-Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents. (Des de la 61 en avant).
La idea de pactar amb Satanás es per a acabar amb l’oposició del Cel i l’infern, i crear una cosa intermitja. A favor del pacte estan Satanàs, Déu Parei l’Esperit. En contra estan Miquel, Rafael i Asmodeu.

Mòdul F

4.-Quins són els principis bàsics de Llucifer comentats en el diàleg amb Pare? (85)
Llucifer vol deixar clar que amb pacte o sense pacte, elldefensarà l’alliberament de l’homei sempre lluitarà contral’esclavatge diví.Mai no cedirà en aquestos punts perquèès la substància mateixa de la seua identitat.

10.-El Cel es posa de festa després de prendre celestiol. Quina reinterpretació dóna Llucifer a aquesta revetla escandalosa? (118)
Es el camí perquè tot el Cel accepte el pacte. Si dónes una gran festa, fins i totles pitjors notícies pariesen bones.