El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010

Manifest a favor de la pirateria digital.

En la nostra societat està mal vista la pirateria digital. Cada vegada la gent és més conscient del delicte que aquesta comporta, però cada volta hi ha més persones utilitzant este tipus de servici, i es descarreguen d’internet tot tipus d’arxius: música, videojocs, pel·lícules, llibres electrònics…

Per això nosaltres demanem una baixa moderada en els preus dels videojocs, música, pel·lícules… Ja que és normal que en aquestos temps de crisi i amb els preus tan elevats d’aquestos productes la gent piratege. No és normal descarregar-se una cançó i que per això et caiga una multa gran o alguns mesos de presó ja que a “El Corte Inglés”, si furtes un mínim de 400€ en CD de música, no és delicte, tan sols has de tornar allò furtat i no pagaràs cap multa, ni patiràs cap presó.

D’aquesta manera sol·licitem que els preus baixen ja que, per molta llei repressiva que hi haja, no per això hi haurà menys gent piratejant.Grup:
Juan Antonio Durán
Brian Esteban

NOTA: 0,35 / 0,5 + 0, 25 = 0,6 / 0, 75 (EL CONTINGUT D'UNA DE LES BUFETES ESTÀ REPETIT, SEMBLA QUE HA D'ESTAR-HI EL CONTINGUT CENTRAL DEL VOSTRE MANIFEST. A MÉS, CORREGIU LA S DE REPRESSIVA AL GLOG -SS-)

4A http://celedonio.glogster.com/glog/
La Divina Tramoia:

MÒDUL A:
4.-Defineix els conceptes de “sàtira”, “farsa” i “paròdia”. Quin és el que més s'adequa a l'obra i per què?
Sàtira: Composició poètica que posa al descobert i colpix, amb l'escarni o amb la burla ridiculitzadora, passions, maneres de viure i comportaments comuns a tota la humanitat, o característics d'una categoria de persones, o d'un sol individu, que contrasten o estan en discordança amb la moral comuna o amb l'ideal ètic de l'escriptor.

Farsa: Composició teatral breu, de contingut còmic i esquemàtic.

Paròdia: Imitació burlesca d'una obra artística literària o musical, amb intenció satírica, humorística o crítica.
Crec que és una farsa perquè és una obra teatral amb un contingut humorístic o còmic.


8.-Quins dos pardals d'un tir va matar l'autor en escriure l'obra?

Matar dos pardals d'un tir, és una expresió, que vol dir que fent una cosa, aprofites, i fas dues coses (mates dos pardals d'un tir)
, en l’obra es referix a que l’autor en esta subratlla les febleses i els camvis de jaqueta se la clase política i es burla obertament i descardament de la mtologia que fonamenta bona part de la nostra cultura.

MÒDUL B:

1.-A l'obra hi ha una trama principal i algunes històries secundàries i embolics que giren al voltant d'aquella. Resumeix la trama principal i relata alguna situació secundària en poques línies.

El cel esta en crisi, i per a solucionar este problema fan un pacte amb Llucifer, fent un lloc intermedi entre el cel i l'infern anomenat el purgatori, així alomijor va mes gent al cel que a l'infern, i la crisi es soluciona. Els fets de Jesus i embolics secundaris que n’hi ha amb els dimonis.

MÒDUL C:

1.-En què consisteix l'economia celestial? (25)
L’economia celestial es basa en les pregàries del humans, pag.25-> El braser és el termòmetre de la pietat i si no augmenten le pregàries s’enfonsrà l’economia celestial.

8.Quines propostes fa Rafael per frenar l'ascens de Satanàs a la Terra? (33-34)

O castigar-los amb un altre diluvi universal o restaurar la inquisició.

MÒDUL D:


1.-Quin problema hi ha entre Maria i Elisabet, que provoca conflicte? (51, 52 i més)

Elisabet es elegida com a mare de Jesus per Deu, pero l’Esperit Sant tria a Maria com a mare, i Elisabet va sentir una gran enveja.


3.-Com són les relacions entre Maria i Pare? (45)

Es critiquen diverses vegades, criticant els seus errors i com són.

MÒDUL E:
1.-Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents. (Des de la 61 en avant).
Crear "el Purgatori" un lloc intermedi entre el Cel i l'infern es la idea a pactar amb Satanàs.S'oposen Miquel, Asmodeu i Rafael i estan d'acord Satanàs, Déu Parei l’Esperit

MÒDUL F:
10.-El Cel es posa de festa després de prendre celestiol. Quina reinterpretació dóna Llucifer a aquesta revetla escandalosa? (118)
El camí perquè tot el Cel accepte el pacte. Si dónes una gran festa, fins i totles pitjors notícies pariesen bones.

7.-Per què canvia Maria d'actitud envers Llucifer després de parlar amb ell? (98)
Per dir-li que posará tot el seu enginy i coneixements a la disposició de Maria.