Type in the content of your page here.

http://elena202020.glogster.com/El meu portfoli de valencià per a la 3a avaluació. Curs 2009-2010

Manifest en contra de la religió en el centres públics


Les institucions d' educació han decidit que els alumnes de batxillerat que han triat alternativa a la religió s' hauran de quedar en un aula sense cap tipus de activitat, condemnats a l' avorriment, ja que, encara que les autoritats diguen que s' han d' aprofitar aquestes hores per a estudiar, tots sabem que amb més de vint alumnes a classe, no tots es dedicaran a estudiar sinó a rebolicar i molestar.


Demanem, per tant, que l'alternativa a la religió s'establisca com una activitat extraescolar voluntària i sense conseqüències per als alumnes que decidisquen no triar-la.

Per a plasmar la desigualtat i la injustícia de posar com a matèria obligatòria en els centres públics la religió catòlica en un estat aconfessional tan sols cal parar-se a pensar per què ha de ser la catòlica i no una altra, si és veritat que totes estan en igualtat de condicions.

A més, també cal respectar l'ateisme de les persones que no pertanyen a cap religió.

Per últim, volem afegir que desitgem que les institucions d'educació tinguen en compte la nostra opinió i que les nostres peticions siguen ateses i ajuden a parar aquesta injusta situació.


GRUP:

ELENA Mª ARIÑO QUILEZ
AMPARO ALCALDE

Nota: 0,3/0,5 + 0,25 = 0,55.
Xicoteta recomanació: Poseu, si encara podeu, el títol al manifest "Manifest contra la religió als centres públics" i signeu en un raconet de baix l'autoria del manifest perquè la gent la conega. Ha quedat bé el vostre treball, però no el puc incrustar perquè potser no li heu donat un nom al "glog" que heu fet. Almenys queda enllaçat.

MÒDUL A


3.-A més de la informació donada al pròleg.Sintetitza quins esdeveniments socials i polítics fonamentals suceïen a Espanya i al Pais Valencia entre 1976 i 1981?
En 1981, moment històric delicat, de gran tensió política a l'Estat espanyol. A València la cosa es complicava més pel fet que el blaverismes vivia uns instants de pletòric salvatgisme. El polvorí social culminà el cop d'estat de febrer de 1981. Després es forjaren vies de col-laboració entre els sectors i polítics que conduïren a una rebaixada vertiginosa en les aspiracions autonòmiques del País València .E PSPV féu un viratge cap a posicions tèbies respecte a la dreta valenciana.

A més , el pacte de la instauració de la democràcia va implicar un control de la memòria històrica i va permetre la pervivència de la simbologia estel-lar, que encara perdura, d'un règim que va sobreviure per mitjà de la por i la repressió.

El problema no era només que la classe política havia de pactar determinades coses, sinó sobretot la manca d'una societat civil forta.

6.-En que consisteix la "fabulosa baixada de pantalons" de la societat durant la transició.
Era "una baixada fabulosa de pantalons" que va dur en davant, una part de la classe política valenciana.I si l'obra pretenia parlar de la facilitat aaclimatar-se d'institucions i grups socials i polítics als canvis històrics, no podia oblidar-se de l'altra gran institució que va controlar i dirigir durant molt de temps la societat després de la guerra:l'Església. Les sotanes no sols van admetre el règim feixista de Franco sinó que a més li van donar cobertura ideològica.

MÒDUL B


1.- A l'obra hi ha una trama i algunes histories secudaries i embolics que guiren al voltant d'aquella.Resumeix la trama principal i relata alguna situació secudària en poques línies.
La Divina Tramoia és una comèdia celestial a on Pare Déu esta molt preocupat perquè l'economia celestial va molt malament perquè no hi ha cap pregària dels humans.
Ningú vol anar al cel sinó a l'infern amb Satanàs. Aleshores el Esperit Sant proposa a Pare Déu que faci un pacte amb Llucifer amb el objetiu de que les persones no vagin ni al Cel ni al Infern sino que vagen al Purgatori i així l'Infern és quedara sense gent i així augmentara l'economia celestial.

Quan Jesús li dona l'urna de celestiol a Elisabet perquè té ràbia del pacte que va fer son pare amb Llucifer, aleshores Elisabet es troba amb Miquel a qui li dona una pastilleta perquè l'acompanyi a la Font dels Set Rius per abocar el celestiol en l'aigua de la Vida.


MÒDUL C

1.- En què consisteix l'economia celestial?
El braser és el termòmetre de la pietat i sino augmenten les pregàries s'enfonsarà l'economia celestial. Aleshores l'economia celestial consisteix en les pregàries dels humans.

5.- Quin és el paper de l'arcangel Rafael?
El servent privat del Pare Déu i amb ell que té més confiança.

MÒDUL D

1.- Quin problema hi ha entre Maria i Elisabet que provoca conflicte?
Elisabet té enveja de Maria perquè ella no fou l'elegida per l'Esperit Sant per a ser mare de Déu fill.

7.- En què consisteixen el pacte de Faust i Dorian Gray amb el Dimoni?
Faust i Dorian Gray pacten amb el Dimoni que ells volien anar a l'infern perquè Llucifer també és una criatura del Pare Déu.

MÒDUL E

1.-Explica amb detall de qui és la idea de pactar amb Satanàs i en què consistirà exactament el pacte. Qui s'oposa i qui està a favor del pacte? Sota quins arguments van cedint els oponents

La idea de pactar amb Satanàs és de l'Esperit i el pacte consisteix en que Llucifer i el cel formaran part del mateix sistema .Sense tots dos, l'economia de la salvació s'esfumaria:ell és lleig perquè nosaltres som bells, ell és un criminal perquè nosaltres som bons...Així ha funcionat fins ara, però és un model caduc. Ara és l'Hora de la Reconciliació i nosaltres també haurem de cedir en alguna cosa com retornarli un poc de bellesa que li vam traure i la seua imatge tornarà a ser normal. Farem que deixe de ser un dimoni tan lleig i convencional .A més, com Llucifer s'enyora molt la música celestial, li permetrem que escolte els nostres concerts al Jardí de les Set Branques i fins a la plaça Major si molt s'entesta.

La gent ja s'ha cansat d'aquesta polarització i buca el centre. El mal o el bé no sempre són tan clars.El centre serà la nostra gran jugada ja que el Purgatori és el centre entre el Cel i l'Infern. Una de les clàusules del pacte amb Llucifer haurà de dir que tots els qui muiren en pecat aniran al Purgatori, i no a l'Infern, a la llarga tots seran nostres:el dimoni es quedarà sense clientela i el Cel tornarà a triomfar definitivament.

S'oposa Maria, Jesús i Miquel basicament els seus arguments són:Nosaltres i Satanàs sempre hem sigut enemics. Està a favor del pacte Pare Déu, Llucifer i l'Esperit.

MÒDUL F

5.-Què simbolitza el canvi de “look” de Llucifer que li fa Pare?
Simbolitza una prova de que els Acords proposats en el pacte es compliran

10.-El Cel es posa de festa després de prendre celestiol. Quina reinterpretació dóna Llucifer a aquesta revetla escandalosa?
El Cel es pose de festa després de prendre celestiol .
Que estàn fent una festa per a celebrar el pacte que hi ha entre Pare Déu i Llucifer