AQUESTA ÉS LA PÀGINA QUE PRESENTA L'EXPOSICIÓ DE PÒSTERS AL NOSTRE INSTITUT PER TAL QUE LA PRODUCCIÓ ESCRITA I CREATIVA DE L'ALUMNAT TINGA UNA FUNCIÓ SOCIAL A MÉS D'ACADÈMICA.
----

EXPOSICIÓ DE MANIFESTOS EN PÒSTERS
DE 4t ESOEl manifest és literatura de combat, emergència d'una avantguarda política, artística, social. Alhora que es fa conéixer, jutja sense matisos un estat de coses presents; fingint descriure, prescriu; aparentant enunciar, denuncia. En aquest moviment s'atorga a si mateix el dret a la paraula (perquè dec, llavors puc). És literatura perquè presuposa la utilització de recursos formals més o menys estabilitzats. És de combat perquè es construeix a partir d'una necessitat d'intervenció pública.


Els manifestos es produeixen per les urgències de la lluita pública i s'escriuen des d'un model genèric [...] amb una varietat d'aspectes formals i efectes de sentit.


El manifiesto. Un género entre el arte y la política.
Carlos Mangone, Jorge Warley
Editorial Biblos, Buenos Aires, 1994
ISBN 950-786-024-X
El manifest és una declaració pública de principis i intencions de naturalesa social, política o artística. Defensa una tesi i l'argumenta amb raons. Inclou un seguit de peticions que els autors (normalment un col·lectiu de persones) consideren d'interés per a la comunitat en què viuen o per al món en general. Al final subratlla el tema central del canvi que propugnen els autors. Per tant, el seu caràcter és sempre reivindicatiu.
Els alumnes de 4t ESO (A-B-V) han transformat en pòsters els temes de les seues reivindicacions socials, mediambientals i polítiques: un exercici creatiu que presenta en públic de manera artística els seus treballs de valencià després d'haver redactat un manifest en petit grup. L'escriptura i la creació artística guanyen amb aquesta exposició un caràcter públic que les trau de l'aula per a dotar-se d'una funció social propera a la dels autèntics manifestos socials.GLOGSTER
www.glogster.com
(I per a professors: http://edu.glogster.com)


Glogster és una ferramenta d'Internet per a crear murals (o 'glogs') en línia. És versàtil, de fàcil ús i de gran rendibilitat didàctica per a qualsevol assignatura del currículum.


Permet crear i compartir en la xarxa els projectes elaborats per l'alumnat, ja siga individualment o col·lectiva. El 'glog', a més de poder-se imprimir com podeu veure en aquesta exposició, s'incrusta en qualsevol web, blog o wiki per fer-lo visible.


Glogster permet incorporar fàcilment textos, enllaços a altres pàgines web, imatges i arxius d'àudio i vídeo, presentacions power point, etc, bé des del nostre ordinador o bé des de la pròpia web.


A més, un dels grans avantatges en el terreny multimèdia de Glogster és la possibilitat de gravar àudio i vídeo des del propi programa. Només cal comptar amb micròfon o webcam.


Finalment, ofereix una gran varietat d'estils de disseny per anar configurant els diferents espais que formen part del pòster: marcs per a les imatges, reproductors d'àudio i vídeo, títols, bufetes de text, fons, objectes... En definitiva, parlem de cartells interactius i multimèdia.


Per a què podem utilitzar un 'glog'?

Com a suport de produccions orals, presentació de projectes d'investigació, cartells de divulgació i animació sobre lectures, anuncis, campanyes publicitàries, guies turístiques, biografies, reportatges, resums de temes, proposar projectes de treball o seqüències didàctiques... i mil finalitats que se'ns poden acudir...


Extret del blog:
http://www.educacontic.es/blog/glogster-algo-mas-que-un-cartel
LLISTAT DE PÒSTERS EXPOSATS
I ALUMNES QUE ELS HAN CREAT
 1. Manifest pels drets dels ciutadans a les instal·lacions esportives / Maria Collado i Carla Campoy (4A)
 2. Manifest a favor dels drets de l'alumnat / Esther Coronado i Irene García (4A)
 3. Manifest Anticapitalista / Sara Álvaro (4V)
 4. Manifest de reivindicació social / Melisa Mutilva (4B)
 5. Manifest per uns mitjans de transport dignes / Ángel Sánchez, Inés Luján, Jordi Clement (4B)
 6. Manifest per una Albufera neta / Alicia Villalón (4B)
 7. Manifest contra la mala alimentació / Sara Visier, Adrián Visier, Mireia Pavía (4V)
 8. Manifest per l'Auditori de Sant Marcel·lí / Paula S., Paula A., Ana Ch. (4V)
 9. Manifest a favor del Medi Ambient i el Reciclatge / Marta San Andrés i Javier Mayordomo (4A)
 10. Manifest en contra de la caça indiscriminada de balenes / Alex L. i Natàlia D. (4V)
 11. Manifest pel Valencià a Batxillerat / Raquel P. i Javier M. (4V)
 12. Manifest a favor de l'assignatura de religió / P. Martín i J. M. Cortés (4A)
 13. Manifest per la igualtat entre l'home i la dona al futbol / Celia, Rosa i Gema (4V)
 14. Manifest a favor d'una infància sana / Olga Corbín i Celia José (4A)
 15. Manifest contra la pirateria a Internet / Leo Rojas (4A)
 16. Manifest antitaurí / Iván Caballero, Andrés Chirivella, Roberto Mateo (4A)
 17. Manifest contra la Religió als centres públics / Amparo Alcalde i Elena Ariño (4A)
 18. Manifest en contra de la intolerància / Verónica i Laura (4A)
 19. Manifest contra el fem als nostres carrers / Pablo Pérez (4B)
 20. Manifest contra l'homofòbia / Miguel Ángel P. (4B)-